Kalk is een natuurlijk product dat niet slecht is voor je lichaam. Je mag dat drinken en is zelfs gezonder dan zacht water. Mensen die zacht water drinken of water dat is onthard krijgen minder mineralen binnen. Door een tekort aan mineralen kunnen er eerder hart- en vaatziekten ontstaan. Ook andere ziekten kunnen ontstaan door een tekort aan magnesium zoals osteoporose en diabetes type 2. Een tekort aan mineralen is dus slecht voor de gezondheid, maar een teveel aan mineralen ook. De meeste mineralen halen we uit een gezond en evenwichtig dieet.
Kalk in het lichaam
Kalk in water richt geen schade in het lichaam aan, wel aan apparaten. Het is niet zo dat het lichaam ook een aanslag krijgt door de aanwezige kalk in water: dit gebeurt niet. Wel kan de huid sneller uitdrogen door hard water. Door deze uitdroging kan er huiduitslag ontstaan, schilfering van de huid of jeuk. Mensen die in een gebied met hard water wonen kunnen beter niet te lang of te vaak onder de douche of in bad gaan, en smeren het beste na iedere wasbeurt de huid goed in met een vochtinbrengende lotion.
Flessen water beter?
Veel mensen denken dat mineraalwater of flessenwater beter is dan kraanwater. Niets is minder waar: kraanwater moet aan strengere kwaliteitseisen voldoen dan water dat in de supermarkt te koop is. In flessenwater zit vaak een hoger gehalte aan mineralen. Voor mensen die deze mineralen tekort komen is mineraalwater aan te raden, voor alle andere mensen is een teveel aan mineralen juist ongezond. Een teveel aan mineralen veroorzaakt vooral diarree. Kraanwater is per definitie dus gezonder. Bovendien is kraanwater vele malen voordeliger dan flessenwater. Voor een literfles water wordt ongeveer 33 cent gevraagd, voor een liter kraanwater betaalt de consument ongeveer 0,0015 cent. Flessenwater is ongeveer 222 maal duurder dan kraanwater. Die prijs zit hem voornamelijk in de dure verpakking waar je voor betaalt, maar ook de merknaam kan de prijs doen oplopen. Ook voor baby's is flessenwater niet per definitie beter: kraanwater dat uitgekookt is, is net zo goed en vele malen goedkoper.
Ontkalker?
Een ontkalker haalt 100% kalk weg uit het toestel. Na het toestel mengen ze dat met je huidig stadswater. Die mengeling stemmen ze af op een normaal kalk inhoud. Zo heb je nog steeds last van kalk in de kranen, toestellen en leidingen. Die aanslag in veel minder, maar nog steeds aanwezig.
Polyfosfaat filter
Onze anti-kalk filter is een eigenlijk geen filter maar een polyfosfaat toevoeger. Polyfosfaat gaat rond de kalk kleven. Zo kan kalk zich niet meer aanzetten op de leidingen, toestellen, kranen en muur. Geen afzetting betekend langere levensduur en kosten besparen. Die kost bespaar je al met de aankoop.
Filter
Een filter op je koudwaterleiding is ook ten zeerste aan te raden. In het stadswater zit grof vuil zoals zand, steentjes enz... Dit is echt zeer slecht voor kraanwerk en de boiler gaat snel verzadigen. We raden hiervoor een 20" koolstoffilter aan. Krachtig en en vol van smaak.